How to fix server lag?

Very big lag in server 😞 and it not stop i have just 1 map and 2npc in map.

I have good pc when i start other eclipse engines server no lag …

P.s i dont have data.ini in server i try make in client config scrolling = 0 😄 but nothing happend.

Well a lot can cause this. If you have more then 100 npc or maps generated, the servers gotta load every single one. So if you have like a 1000 of everything and 8 things. 8000 files to be loaded. not including everything else. Just data files alone. this is why its lagging.

~hope this helps.

😕 i remove 1000 items and lag decreased 50%.But I do not want the server have less item 😞

😕 i remove 1000 items and lag decreased 50%.But I do not want the server have less item 😞

then put up with the lag? its a server it has to load everything if you gotta wait a 5 mins then wait…

You’re only initializing the server, not actually playing with that much lag all the time, it only happens on load up, that’s all.

You’re only initializing the server, not actually playing with that much lag all the time, it only happens on load up, that’s all.

exactly. If it was the client laggy it would be different

If it’s the load of the server then it’s not lag, it’s load time, lag would be in game… So is it lag or load?

If it’s the load of the server then it’s not lag, it’s load time, lag would be in game… So is it lag or load?

i’m assuming its load. 😛 cause blank eo will load in 5 secs if you increase maxes to 1000 or higher. Youll wait atleast a min.

Server no lag just client lag on playing

server load in 2451ms

Can’t really help you without knowing what engine you use…

Don’t know, might be your packets…?

Log in to reply